Кои сме ние?

EUROPEAN DODGEBALL FEDERATION

EUROPEAN DODGEBALL FEDERATION

Кои сме ние?

Настоящото писмо е в потвърждение на това, че Съвета на Европейската Федерация по Народна Топка (EDBF) подкрепя усилията на Константин Миладинов за развиване на спорта народна топка в България. Тази подкрепа е продиктувана от предприетите стъпки от страна на Г-н Миладинов – Ким Рейки за регистриране на Федерация по народна топка в България и усилията му за развиване и разрастване на свързаните с това дейности в България.

Европейската Федерация по Народна Топка очаква от Г-н Миладинов- Ким Рейки  да работи за развиване на спорта на всички нива: за възрастни; за деца и юноши; за жени и мъже; за организиране на дейности и състезания за отдих, състезателни и елитни цели. Имаме разбирането, че това е мащабен проект, който ще отнеме дълго време за развиване на спорта народна топка в България, но ние ще подкрепяме Константин в усилията му да развива този спорт по правилния начин.

European Dodgeball Federation

European Dodgeball Federation

Много европейски нации практикуват народна топка под някаква форма като ученици или възрастни. Нашите страни-членки започнаха да практикуват и организират спорта отново. Народната топка за възрастни улеснява промотирането й за деца и юноши, създавайки ролеви модели в спорта, на които те биха желали да подражават. Европейския Шампионат по Народна топка  се провежда през месец август в различна страна всяка година. Това е състезание за възрастни с турнири за мъжки, женски и смесени отбори (3 мъже и 3 жени). Държавата домакин отговаря за провеждането и финансирането на събитието, като всеки национален отбор също е задължен да подпомогне събитието чрез плащане на такса за участие в турнира.

Освен това всяка година на Европейския шампионат се провежда Конгрес на Европейската Федерация по Народна Топка, на който се провежда гласуване на държавите-участници по всички важни теми за Федерацията. 

Изготвя се план за регионално провеждане на официалните състезания. Във Великобритания се провежда Турнир на шестте нации, включващ нациите от Великобритания, Ирландия и Франция. Планирано е провеждане на Централно Европейски Турнир през 2016 година в Словения за държавите, които не се състезават в Турнира на шестте нации. Повечето европейски държави все още не са развили свои дейности, свързани с народната топка, до ниво за провеждане на Младежки шампионат по народна топка, а  липсата на финансиране също така спира организирането на турнири за по-малки възрастови групи на международно ниво.

Членове на Европейската Федерация по Народна Топка (EDBF): Австрия, Чехия, Англия, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Холандия, Северна Ирландия, Румъния, Шотландия, Словения, Швеция, Швейцария и Уелс.

 

С най-добри пожелания:

Belfast Euro Dodgeball Championships 2015

Belfast Euro Dodgeball Championships 2015

Ник Пинок – Президент на Европейската Федерация по Народна Топка

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

    WWW.www.narodnatopka.com

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®