Изявление на Президента на Федерация Народна топка България

Изявление на Президента на Федерация Народна топка България

Днес ще се проведе съвещание на Европейската федерация по народна топка, в което ще вземат участие всички 17 страни членки. На него ще се обсъди, коя страна ще приеме следващото домакинство на Европейското първенство по народна топка през 2019 година.

България имаше намерение да се кандидатира за това домакинство през 2019-ста, но от една година очакваме Министерството на Спорта да издаде лиценз на Федерация Народна топка България ! Да се надяваме, че ще можем да поемем домакинството през 2020 г. 


Ние искаме да се развиваме и да градим, за да оставим още една възможност на поколенията след нас да развиват спортния си дух. Близо 70 държави членки на Световната Асоциация сме кандидатствали за Олимпийки спорт и в момента сме под наблюдение.


Федерация Народна топка България постигна съгласие с Национална спортна академия “ Васил Левски“ в лицето на г-н Пенчо Гешев спортът народна топка да влезе като специалност за висше образование в академията, за да имаме в бъдеще кадри – треньори и съдии.

Интересът към дейността ни от малки и големи става все по-голям в цялата страна и искаме Министерството на спорта да вземе скоро решение в полза на българския спорт и на Федерация Народна топка България, и да ни позволи да се развиваме. 


Бихме искали, Министърът на спорта Г-н Красен Кралев да поеме инициативата и заедно да развием народна топка в Училища, Гимназии и Университети ! Знаем, от негови участия в медии, че развитието на спорта в учебните заведения е негова болна тема и ще се радваме да му помогнем зедно да се справим с този казус. Народна топка е спорт и е идеален за тази цел, както за разнородни социални дейности – деца и възрастни в неравностойно положение, хора с увреждания и др. 


Благодарим на г-жа Йорданка Фандъкова, на г-н Чобанов, на г-жа Ирена Димитрова и на Кметовете в районните администрации на гр. София за съдействието, което оказват на Федерация Народна топка България и им обещаваме, че през юни месец отново ще проведем, за трети пореден път, турнирът по народна топка на плаж за Купата на кмета за всички служители на районните администрации!

С Уважение :
Президент на Федерация Народна топка България
Константин Миладинов – Ким рейки
телефон за контакт : 0885 94 84 96

Няма отговори за "Изявление на Президента на Федерация Народна топка България"


    Искаш да кажеш нещо??

    HTML е позволен