Футбол и народна топка в регионалните празници на Спешъл Олимпикс


Днес в Пресклуб „България“ се проведе съвместна пресконференция на Special Olympics Bulgaria и Dodgeball Federation Bulgaria-DBFB.

„Благодарим на Спешъл Олимпикс България за поканата да си сътрудничи с Федерация Народна топка България в развитието на спорта народна топка. Надяваме се съвместната ни работа да се превърне в дългогодишно сътрудничество.“ Константин Миладинов

За 16-а поредна година в 10 града на страната Спешъл Олимпикс организира спортни празници по футбол и народна топка с участието на над 60 смесени отбори от здрави играчи и атлети с интелектуални увреждания. Проявата е в рамките на националната кампания „ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО“ и е под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Партньори са Министерството на образованието и науката, Федерацията Народна топка България , БФС и БСФС. Акцент тази година е футбола за жени и момичета по програма ЕРАЗМУС+ на ЕС. Всички момичета – участници в отборите по народна топка – ще се включат и в иновативното състезание по индивидуални футболни умения /дриблиране, стрелба с топка, бягане и удар с топка/.


(вляво) Даниел Готев – председател на клуб по народна топка „Приказка без край“, д-р Христо Христозов – национален директор на Спешъл Олимпикс България,  инж. Храбър Натов – председател на УС на Спешъл Олимпикс България, Константин Миладинов – председател на Федерация Народна топка България , Емил Иванов – спортен администратор на Спешъл Олимпикс България


Днес в Пресклуб „България“ националният директор на Спешъл Олимпикс д-р Христо Христозов и председателят на УС на организацията за спорт на хора с умствени затруднения Храбър Натов представиха програмата на регионалните спортни празници. Началото е на 14-и април в Плевен, следват Бургас /16-и април/, Хасково /17-и април/, Пловдив /18 април/, Смолян /19 април/, В.Търново /22 април/, Разград /23 април/, Добрич /24 април/, Враца /25 април/, София /28 май/.


Константин Миладинов – председател на
Федерация Народна топка България , най-младата спортна федерация у нас, благодари на Спешъл Олимпикс за възможността да популяризират играта в различни градове. С девиза : „Играй с нас!“ /„Play with us“/ ръководството на федерацията обикаля страната и показва в различни училища световните правила на играта с 5 топки. В игралното поле са 2 отбора по 6 души, като отборите са момичета, момчета или смесени, поясни Миладинов. Спортът се развива много динамично, амбицията е да се създаде клубна мрежа в цялата страна и в бъдеще да участваме на европейски и световни първенства. Досега има 8 лицензирани клуба в различни градове. В София федерацията използва базата на „София – спортна столица“, но това ще се промени, увери Миладинов.

Поканете Федерация Народна топка България и във вашето училище, гимназия, университет!

Всяко учебно заведение, което стане част от нашата инициатива “ Play with us!“ до 15.06.2019г. , ще има възможността да участва през месец ОКТОМВРИ в турнир по народна топка за купата на федерацията DODGEBALL CUP „PLAY WITH US!“ по новите световни правила с 5 топки ! Турнирът ще се проведе в Национална спортна акадения „Васил Левски“(НСА) – Многофункционална спортна зала на 12.10.2019 г. от 09:00 до 16:00. 
Възрастовата граница за ученици на първия турнир DBFB „PLAY WITH US!“ SCHOOL DODGEBALL CUP ще бъде 5-7 клас !

Участвайте в нашата кампания “ Play with us!“!
При нас няма възрастови ограничения. Затова и нашето мото е “ Спорт за всички, игра за всеки!“. Идеален спорт за социални дейности, за малки и гилеми, за родители и приятели.

„Да се справим с агресията в обществото чрез спорта народна топка/Dodgeball.“ – една кампания на Федерация Народна топка България .

Вече посетихме 125 ,128, 36 ,105, 96, 115, 139, 164, 172, 29, 119, 50, 135, 144, 145 училище, ОУ Васил Левски – Правец, ОУ св.св.Кирил и Методий – Драгичево, НУ Станислав Доспевски – Самоков, ЧСОУ ДРИТА, св.св. Кирил и Методий – Велинград, НСУ София ….

…. и ни очакват в 10, 62, 30, 31, 35, 157, 148 , Българско школо, НУКК ! 
Очакват ни още в Пловдив, Варна, Перник, Русе, Плевен ……

От вас се иска само желание, а ние ще представим СПОРТЪТ НАРОДНА ТОПКА/DODGEBALL в удобно за всички време !

Ще ви запознаем с възможностите за развитие при нас, ще ви представим новите световни правила с 5 топки на практика и на теория!

От тази година 2019 сме и специалност за висше образование в НСА и би било чудесно да запознаем кадидатстудентите със спорта DODGEBALL и възможностите за развитие при нас. Ние сме под номер 18 в кандидатстудентската кампания на Национална спортна академия“Васил Левски“ ! 
Всеки, който желае да изучава СПОРТЪТ ДОДЖБОЛ / DODGEBALL / НАРОДНА ТОПКА може вече да го направи ! 
Спорт за всички, игра за всеки! 
Станете част от екипа на НСА и Федерация Народна топка България на адрес http://www.nsa.bg/bg/page,1725

Свържете се с нас на тел: +359 885 94 84 96 – Kim Reiki

Разберете повече за “ Play with us!“ на адрес: https://www.narodnatopka.com/play-with-us/

С Уважение:

Президент на Федерация Народна топка България

Константин Миладинов- Kim Reiki

Няма отговори за "Футбол и народна топка в регионалните празници на Спешъл Олимпикс"


    Искаш да кажеш нещо??

    HTML е позволен