Правила ДОДЖБОЛ за ученическия турнир DBFB PLAY WITH US SCHOLL DODGEBALL CUP 12.10.2019 за ученици 6-7 клас


Правила ДОДЖБОЛ за ученическия турнир DBFB PLAY WITH US SCHOLL DODGEBALL CUP 2019 за ученици 6-7 клас , който ще се проведе на 12.10.2019 в НСА – Многофункционална спортна зала !
по новите световни правила на спорта с 5 топки.

ЛИНК КЪМ ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРА PLAY WITH US

Крайният срок за записване е Петък 04.10.2019 г., Включително !

Свържете се с нас на тел: +359 885 94 84 96 – Kim Reiki


1. Състав на отбора /смесен – мъже и жени/ – 12 състезатели  в игра 6 състезатели от отбор – 3 момчета и три момичета. резерви – до 6 резерви , минимум 3
2. Съдийски екип – по официални правила – 6 съдии на едно игрище, минимум 4

3. Пет топки в игра на игрището или по 5 на всяко игрище, ако са повече.

ЛИНК КЪМ ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРА PLAY WITH US

4. Времетраене – две полувремена минимум по 5-7 минути ( по официалните правила се играят две полувремена по 15 мин)

 В едно полувреме могат да се изиграят няколко гейма. На всеки три минути, ако гейма не е приключил, играта се прекъсва, а отборът с повече състезатели на игрището печели гейма като му се присъждат 2 точки.

При равен брой състезатели , отборите си разделят по точка. При победа в края се присъждат три точки.

 Целта е да се отстранят повече хора от противниковия отбор в рамките на три минути. При ранно елиминиране на целия отбор се започва нов гейм.

5. Петте топки се подреждат на средната линия на еднакво разстояние една от друга. Две от тях са определени за единия отбор и две за противниковия отбор.

ЛИНК КЪМ ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРА PLAY WITH US

– Петата топка, която се поставя в средата на централната линия е обща. Всеки отбор избира състезател, който трябва да се пребори за петата топка. Отборът спечелил/преборил се за/ петата топка започва играта с три топки, а другия с две.

ЛИНК КЪМ ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРА PLAY WITH US

– Играчите / 6 / се подреждат зад двете крайни линии. При сигнал от съдията, двама играчи от единия отбор и двама играчи от другия отбор взимат определените за отбора топки, а третият играч/определен от отбора/ влиза в пряк двубой за третата топка. След взимане на топките играчите се връщат в първоначални позиции зад атакуващата линия и тогава играта започва.

– Играч преминал атакуващата линия е задължен да изстреля топката. Няма право да задържа топката повече от 5 секунди. Ако това се случи, топката се връща на противниковия отбор. Ако повече играчи с топки преминат атакуващата линия ( пример трима с три топки ) една топка може да се върне обратно с играча зад атакуващата линия, но двете задължително се изстрелват в рамките на 5 секунди.

ЛИНК КЪМ ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРА PLAY WITH US

6. Състезател докоснат по въздух /след удар от противников състезател/ с топката в тялото отпада от игра.Състезателят може да бъде спасен от свой съотборник, ако бъде хваната топка, хвърлена от състезател на противниковият отбор.

– Ако хвърлена топка удари няколко състезателя /последователно след рикошет/ и падне на земята , то всеки докоснат с топка състезател отпада от игра.

– Ако хвърлена топка удари няколко състезателя /последователно след рикошет/ и бъде хваната от състезател от същият отбор – те са спасени, а от играчът от противниковия отбор, който е хвърлил топката изгаря.

– При уловена топка от състезател, хвърлена от противников състезател – хвърлящият топката състезател отпада/изгаря, а уловилият топката спасява свой съотборник.

– Ако топката докосне настилката, на която се играе, преди да удари състезател, ударът не се счита за успешен. Играчът не изгаря.

7. Състезател, който държи топка в ръце, може да се отбранява с нея и да избива летящи топки към него, но без да изпуска топката. Ако изпусне топката, с която избива друга топка, състезателят отпада/изгаря.

ЛИНК КЪМ ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРА PLAY WITH US

8. Схема на игрище за доджбол:

Необходими документи за участие, брой състезатели и спортен екип:
1. Разрешение от Директора на Учебното заведение за участие в състезанието.

2. Декларация – Списък на състезателите и разрешение от родителите за участие в състезанието, както и разрешение децата да бъдат снимани по време на турнира, за да можем да отразим събитието в социалните мрежи и медии.

ЛИНК КЪМ ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРА PLAY WITH US

3. Всеки отбор е в смесен състав по 6 момчета и 6 момичета. В игра са 3 момчета и 3 момичета, а резервите за 6 състезатели.

4. Необходимо е медицинско свидетелство, че детето е здраво и може да вземе участие в турнира.

5. Групова спортна застраховка за отбора за самото състезание.

ЛИНК КЪМ ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРА PLAY WITH US

6. Всеки отбор да има отличителен спортен екип ( еднакви тениски), Маратонки, които да обуят в залата. Позволени са наколенки и налакътници, които да защитят ставите на децата при падане.

7. Тъй като състезанието е от 09:00 – 16:00 е необходимо състезателите да имат джобни средства или някакви закуски от вкъщи за обяд, вода.


8. Всички отбори заявили участие могат да проведат съвместни тренировки с представители на Федерация Народна топка България преди турнира, за да бъдат подготвени за участие. Съвместните тренировки могат да се провеждат чрез предварителна заявка по телефон или след предварително уговорена среща.

ЛИНК КЪМ ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРА PLAY WITH US

9. За връзка и информация за Правила и подготвителни тренировки:Константин Миладинов – Ким Рейки – 0885 948496; 0896 08 44 33Президент Федерация Народна топка България – ФНТБ

10. Отговорност, за физическото състояние на децата за участието на турнира, както и за съпровождането на децата от дома (училището) до залата за учатие и обратно до домовете, носят Преподавателите по физическо възпитание.

11. Федерация народна топка България се надява, че всеки преподавател ще приеме сериозно отговорността за нашите деца през този ден и ще подготви отбора си по правилата и изискванията за турнира. Пожелаваме успех на всички участници и нека най-добрия отбор да победи !

Свържете се с нас на тел: +359 885 94 84 96 – Kim Reiki

С Уважение:

Президент на Федерация Народна топка България

Константин Миладинов- Kim Reiki ®

ЛИНК КЪМ ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРА PLAY WITH US

Място за вашата реклама, ако желаете да подкрепите Федерация Народна топка България/ Dodgeball Federation Bulgaria !
Разберете повече за нашата инициатива PLAY WITH US на адрес..https://www.narodnatopka.com/play-with-us/

Предоставям ви линк към информацията за реклама, партньори, съмишленици, инвеститори, спонсори и дарители в случай,че има интерес. https://narodnatopka.com/reklama/

Линк към събитието във фейсбук https://www.facebook.com/events/2265009313789710/

ЛИНК КЪМ ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРА PLAY WITH US


Няма отговори за "Правила ДОДЖБОЛ за ученическия турнир DBFB PLAY WITH US SCHOLL DODGEBALL CUP 12.10.2019 за ученици 6-7 клас"


    Искаш да кажеш нещо??

    HTML е позволен