Проведен турнир DBFB PLAY WITH US SCHOLL DODGEBALL CUP 12.10.2019 за ученици 5-7 клас По проект на Столична община


ПРОТОКОЛ

12.10.2019

ОТ

Проведен турнир  DBFB PLAY WITH US SCHOLL DODGEBALL CUP 12.10.2019 за ученици 5-7 клас

По проект на Столична община с договор сключен от 16.05.2019 г . РЕГ № СО А19-ДГ56-521/16.05.19

Турнирът се състоя на 12.10.2019 година в Многофункционална спортна зала на Национална спортна академия „Васил Левски“ от 09:00 часа на 12.10.19 г. до 13:00 часа същият ден.

По време на кампанията “PLAY WITH US” 2019 , Федерация Народна топка България посети и представи новите световни правила на спорта Доджбол, следните учебни заведения в по три последователни учебни часа през пролетта в периода между 01 Февруари 2019 – 15 юни 2019  :

 • 10, 11, 31,38, 125 ,128, 36 ,105, 96, 115, 139, 164, 172, 29, 119, 50, 135, 144, 145, 157, 148 училище, ОУ св.св.Кирил и Методий – Драгичево, ЧСОУ ДРИТА, НСУ София , НУКК София, Българско школо, ПГФК Княгиня Евдокия, ЧОУ Св. Климент Охридски, СМГ

По предвариелна заявка подадена от учебните заведения на турнира трябваше да участват 12 училища от района на Столична община . В деня на състезанието се явиха 7 от заявилите участие :

 1. 128 СУ „ Алберт Айнщайн“ с 12 състезатели в смесен състав ( 6 момчета и 6 момичета ),  1 ръководител на отбора и родители
 2. 96 СУ „Лев Николаевич Толстой“ с 12 състезатели по списък в смесен състав ( 6 момчета и 6 момичета ) , 2 ръководители и родители
 3. ЧОУ „Д-р Петър Берон“ с 15 състезатели , 12 по списък в смесен състав ( 6 момчета и 6 момичета ) , 2 ръковоители и родители
 4. ЧОУ „БРИТАНИКА“ с 15 състезатели, 12 състезатели по списък в смесен състав ( 6 момчета и 6 момичета ), двама ръководители и родители
 5. 115 СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ с 12 състезатели по списък в смесен състав ( 6 момчета и 6 момичета )  , 1 ръководител и родители
 6. 105 СУ „Атанас Далчев“ с 12 състезатели  по списък в смесен състав ( 6 момчета и 6 момичета )  , 2 ръководители и родители
 7. 29 СУ „Кузман Шапкарев“ с 12 състезатели по списък в смесен състав ( 6 момчета и 6 момичета ) , 1 ръководител и родители.
cof_vivi

На събитието присъстваха:

 1. 7 отбора от 7 училища или 90 състезатели на възраст от 12 до 14 годишна възраст.
 2.  публика за подкрепа – 50 човека
 3. Родители – 30 човека
 4.  Учители – 12 човека
 5. Представителки на Столична община – г-жа Ирена Димитрова и екипът и от Дирекция ПИСТ към Столична община , без които това мероприятие нямаше да бъде факт.
 6.  Помощник-ректорът на НСА проф. Кирил Андонов
 7.  Директорът по Административно-стопанска дейност на НСА г-н Валентин Добрев
 8. Двама главни съдии – Константин Миладинов ( президент на Федерация Народна топка България и Йордан Терзиев ( вицепрезидент на ФНТБ)
 9. Двама помощник съдии – Даниел Готев ( президент на клуб по народна топка Приказка без край ) и Йордан Конов ( Президент на клуб по народна топка ФЮЖЪН)
 10. Двама линейни съдии – Светослав Халачев ( президент на клуб по народна топка КОСМОС –Пловдив ) и Денис Сюлейманов ( стдент в НСА специалност Треньор по Доджбол)
 11. На събитието бе подсигурено медицинско лице от НСА доктор Павлов . Събитието премина без инциденти !

Турнирът „PLAY WITH US!“ се организира със съдействието на Столична Община , Дирекция “Превенция, интеграция, спорт и туризъм ” , София Европейска столица на спорта, Програма за развитие на физическото възпитание и спорта София – 2019 и нашите партньори от Национална Спортна академия ” Васил Левски “.

Подготвихме специални плакети за най-добър:

 1.  състезател BEST SCHOOL DODGEBALL PLAYER BOY 2019
 2.  състезателка BEST SCHOOL DODGEBALL PLAYER GIRL 2019
 3. Отбор BEST SCHOOL DODGEBALL TEAM FAIR PLAY  2019,
 4. Красиви грамоти за всеки отбор участник  от Федерация Народна топка България
 5. 3 купи за 1, 2, 3 място, 130 медала , 96 топки за награди, с които наградихме най-добре представителите се състезатели и отбор на ученическия турнир „PLAY WITH US“ DBFB SCHOOL DODGEBALL 2019 6-7 клас , който се проведе в многофункционалната спортна зала на Национална спортна академия „Васил Левски“, от 09:00 до 13:00 .

Наградите на участниците бяха раздадени от г-жа Ирена Димитрова директор  от Дирекция ПИСТ към Столична община и Помощник-ректорът на НСА проф. Кирил Андонов.

Турнирът бе част от инициативите на Федерация Народна топка България :

 1. “ Да се справим с агресията в обществото чрез спорта народна топка! Спорт за всички, игра за всеки!“
 2. “ PLAY WITH US!“
 3. “ Аз съм Българче! „

По време на състезанието всички отбори бяха с пълен комплект документи по следните правила на турнира :

Правила ДОДЖБОЛ за ученическия турнир DBFB PLAY WITH US SCHOLL DODGEBALL CUP 2019 за ученици 6-7 клас , който ще се проведе на 12.10.2019 в НСА – Многофункционална спортна зала !

по новите световни правила на спорта с 5 топки.

Крайният срок за записване бе Петък 04.10.2019 г., Включително !

1. Състав на отбора /смесен – мъже и жени/ – 12 състезатели  в игра 6 състезатели от отбор – 3 момчета и три момичета. резерви – до 6 резерви , минимум 3

2. Съдийски екип – по официални правила – 6 съдии на едно игрище, минимум 4

3. Пет топки в игра на игрището или по 5 на всяко игрище, ако са повече.

4. Времетраене – две полувремена минимум по 5-7 минути ( по официалните правила се играят две полувремена по 15 мин)

 В едно полувреме могат да се изиграят няколко гейма. На всеки три минути, ако гейма не е приключил, играта се прекъсва, а отборът с повече състезатели на игрището печели гейма като му се присъждат 2 точки.

При равен брой състезатели , отборите си разделят по точка. При победа в края се присъждат три точки.

 Целта е да се отстранят повече хора от противниковия отбор в рамките на три минути. При ранно елиминиране на целия отбор се започва нов гейм.

5. Петте топки се подреждат на средната линия на еднакво разстояние една от друга. Две от тях са определени за единия отбор и две за противниковия отбор.

– Петата топка, която се поставя в средата на централната линия е обща. Всеки отбор избира състезател, който трябва да се пребори за петата топка. Отборът спечелил/преборил се за/ петата топка започва играта с три топки, а другия с две.

– Играчите / 6 / се подреждат зад двете крайни линии. При сигнал от съдията, двама играчи от единия отбор и двама играчи от другия отбор взимат определените за отбора топки, а третият играч/определен от отбора/ влиза в пряк двубой за третата топка. След взимане на топките играчите се връщат в първоначални позиции зад атакуващата линия и тогава играта започва.

– Играч преминал атакуващата линия е задължен да изстреля топката. Няма право да задържа топката повече от 5 секунди. Ако това се случи, топката се връща на противниковия отбор. Ако повече играчи с топки преминат атакуващата линия ( пример трима с три топки ) една топка може да се върне обратно с играча зад атакуващата линия, но двете задължително се изстрелват в рамките на 5 секунди.

6. Състезател докоснат по въздух /след удар от противников състезател/ с топката в тялото отпада от игра.Състезателят може да бъде спасен от свой съотборник, ако бъде хваната топка, хвърлена от състезател на противниковият отбор.

– Ако хвърлена топка удари няколко състезателя /последователно след рикошет/ и падне на земята , то всеки докоснат с топка състезател отпада от игра.

– Ако хвърлена топка удари няколко състезателя /последователно след рикошет/ и бъде хваната от състезател от същият отбор – те са спасени, а от играчът от противниковия отбор, който е хвърлил топката изгаря.

– При уловена топка от състезател, хвърлена от противников състезател – хвърлящият топката състезател отпада/изгаря, а уловилият топката спасява свой съотборник.

– Ако топката докосне настилката, на която се играе, преди да удари състезател, ударът не се счита за успешен. Играчът не изгаря.

7. Състезател, който държи топка в ръце, може да се отбранява с нея и да избива летящи топки към него, но без да изпуска топката. Ако изпусне топката, с която избива друга топка, състезателят отпада/изгаря.

 • Схема на игрище за доджбол:

Необходими документи за участие, брой състезатели и спортен екип:

1. Разрешение от Директора на Учебното заведение за участие в състезанието.

2. Декларация – Списък на състезателите и разрешение от родителите за участие в състезанието, както и разрешение децата да бъдат снимани по време на турнира, за да можем да отразим събитието в социалните мрежи и медии.

3. Всеки отбор е в смесен състав по 6 момчета и 6 момичета. В игра са 3 момчета и 3 момичета, а резервите за 6 състезатели.

4. Необходимо е медицинско свидетелство, че детето е здраво и може да вземе участие в турнира.

5. Групова спортна застраховка за отбора за самото състезание.

6. Всеки отбор да има отличителен спортен екип ( еднакви тениски), Маратонки, които да обуят в залата. Позволени са наколенки и налакътници, които да защитят ставите на децата при падане.

7. Тъй като състезанието е от 09:00 – 16:00 е необходимо състезателите да имат джобни средства или някакви закуски от вкъщи за обяд, вода.

8. Всички отбори заявили участие могат да проведат съвместни тренировки с представители на Федерация Народна топка България преди турнира, за да бъдат подготвени за участие. Съвместните тренировки могат да се провеждат чрез предварителна заявка по телефон или след предварително уговорена среща.

9. За връзка и информация за Правила и подготвителни тренировки:Константин Миладинов – Ким Рейки – 0885 948496; 0896 08 44 33Президент Федерация Народна топка България – ФНТБ

10. Отговорност, за физическото състояние на децата за участието на турнира, както и за съпровождането на децата от дома (училището) до залата за учатие и обратно до домовете, носят Преподавателите по физическо възпитание.

 1. Федерация народна топка България се надява, че всеки преподавател ще приеме сериозно отговорността за нашите деца през този ден и ще подготви отбора си по правилата и изискванията за турнира. Пожелаваме успех на всички участници и нека най-добрия отбор да победи !

       Жребий и класиране

                            Група А                                   Група Б
   
ЧОУ „Д-р Петър Берон“ 1.  96 СУ „Лев Николаевич Толстой“
105 СУ „Атанас Далчев“ 2.  29 СУ „Кузман Шапкарев“
115 СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ 3.  128 СУ „ Алберт Айнщайн“
ЧУ Британика  
МАЧ                                                УЧИЛИЩЕ ГЕЙМОВЕ ТОЧКИ
               ГРУПА А    
1 ЧОУ „Д-р Петър Берон“ – 105 СУ „Атанас Далчев“ 9 – 6    3:0
2 115 СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – ЧУ Британика 3 – 12    0:3
3 ЧОУ „Д-р Петър Берон“ – ЧУ Британика 5 – 4    3:0
4 115 СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – 105 СУ „Атанас Далчев“ 6 – 3    3:0
5 ЧОУ „Д-р Петър Берон“ – 115 СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ 0 – 3    0:3
6 105 СУ „Атанас Далчев“ – ЧУ Британика 3 – 6    0:3
                                           КЛАСИРАНЕ ГРУПА А
1 ЧУ Британика
2 ЧОУ „Д-р Петър Берон“
3 115 СУ „Св.Св. Кирил и Методий“
4 ЧУ Британика
МАЧ                                               УЧИЛИЩЕ ГЕЙМОВЕ ТОЧКИ
               ГРУПА Б    
1 96 СУ „Лев Николаевич Толстой“ – 29 СУ „Кузман Шапкарев“ 3 – 1    3:0
2 128 СУ „ Алберт Айнщайн“ – 96 СУ „Лев Николаевич Толстой“ 1 – 3    0:3
3 128 СУ „ Алберт Айнщайн“ – 29 СУ „Кузман Шапкарев“ 5 – 1    3:0
4 96 СУ „Лев Николаевич Толстой“ – 29 СУ „Кузман Шапкарев“ 3 – 0    3:0
5 128 СУ „ Алберт Айнщайн“ – 96 СУ „Лев Николаевич Толстой“ 3 – 1    3:0
6 128 СУ „ Алберт Айнщайн“ – 29 СУ „Кузман Шапкарев“ 3 – 0    3:0
                                           КЛАСИРАНЕ ГРУПА А
1 96 СУ „Лев Николаевич Толстой“
2 128 СУ „ Алберт Айнщайн“
3 29 СУ „Кузман Шапкарев“
                                           Полуфинали
1 ЧУ БРИТАНИКА – 96 СУ „Лев Николаевич Толстой“        0:3
2 128 СУ „ Алберт Айнщайн“ – ЧОУ „Д-р Петър Берон“    3:0
                                          ФИНАЛ 3 – 4 МЯСТО
ЧУ БРИТАНИКА – ЧОУ „Д-р Петър Берон“            0:3
                                          ФИНАЛ 1 – 2 МЯСТО
128 СУ „ Алберт Айнщайн“ – 96 СУ „Лев Николаевич Толстой“         3:0
                         КРАЙНО КЛАСИРАНЕ  
     
1 128 СУ „ Алберт Айнщайн“  
2 96 СУ „Лев Николаевич Толстой“  
3 ЧОУ „Д-р Петър Берон“  
4 ЧУ БРИТАНИКА  
5 115 СУ „Св.Св. Кирил и Методий“  
6 105 СУ „Атанас Далчев“  
7 29 СУ „Кузман Шапкарев“  

Целите на събитието бяха постигнати :

 • Проведохме успешно обучение в над 30 учебни заведения по време на кампания PLAY WITH US
 • Доволни учители и ученици
 • Доволни родители
 • Срещахме се и запознахме с новите правила на спорта доджбол/народна топка над 6000 деца.
 • Обучихме над 30 учители
 • Резултатите са много желаещи да практикуват спорта доджбол/народна топка
 • Участниците в турнира ( 7 училища ) се записаха още отсега за следващото издание на PLAY WITH US през 2020 година.
 • Към документацията прибавяме снимков и видео материал

Протоколът е изготвен от главен съдия Константин Миладинов , който е и Президент на Федерация Народна топка България на 12.10.2019 година в 16:00 часа.

Подпис : Ким Рейки

Три имена : Константин Миладинов

Дата : 12.10.2019

Инициативата „PLAY WITH US!“ 2020 на Федерация Народна топка България отново набира скорост с началото на учебната година 19/20.

Вече посетихме 96-то, 105-то, Професионална Гимназия А. С. Попов , 29-то, 120-то, Национална Финасово- Стопанска гимназия, ЧОУ Петър Берон, СМГ и ни очакват в 62, 38, 81, Център Лозенец за деца с увреждания , в гр. Рила, Кочериново, Благоевград, Варна, Пловдив, Бургас.

PLAY dodgeball WITH US!

Турнирът, който се организира всяка година в началото на учебната година, е част от инициативите на Федерация Народна топка България – “ Да се справим с агресията в обществото чрез спорта народна топка! Спорт за всички, игра за всеки!“ , “ PLAY WITH US!“ и “ Аз съм Българче! „.

Поканете Федерация Народна топка България и във вашето училище, гимназия, университет, град и в рамките на няколко учебни часа по физическо възпитание , ние ще ви запознаем със спорта доджбол/народна топка!

Всяко учебно заведение, което стане част от нашата инициатива “ Play with us!“ до 15.06.2020 г. , ще има възможността да участва през месец ОКТОМВРИ в турнир по народна топка за купата на федерацията DODGEBALL CUP „PLAY WITH US!“ по новите световни правила с 5 топки!
Турнирът в София ще се провежда всяка година в Национална спортна акадения „Васил Левски“(НСА) – Многофункционална спортна зала .

Свържете се с нас на тел: +359 885 94 84 96 – Kim Reiki
Пишете ни на имейл :
magicmanstudio@abv.bg

Няма отговори за "Проведен турнир DBFB PLAY WITH US SCHOLL DODGEBALL CUP 12.10.2019 за ученици 5-7 клас По проект на Столична община"


  Искаш да кажеш нещо??

  HTML е позволен