Федерация Народна топка България ще участва в СЕМИНАР ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ ЧРЕЗ СПОРТ

Федерация Народна топка България ще участва в СЕМИНАР ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ ЧРЕЗ СПОРТ

Федерация Народна топка България ( DBFB ) ще вземе участие в семинара на 1 юни 2017 г. и ще обсъдим заедно с гостите на събитието какви възможности има спортът народна топка да бъде адаптиран като спорт за младежи със специални потребности. Това за нас е изключително важна тема, по която работим усилено, тъй като преди година 69 страни от цял свят, които сме част от Световната Асоциация по народна топка ( WDA ), кандидатствахме официално в МОК ( Международния Олимпийски Комитет ) народна топка да стане в бъдеще олимпийски спорт. Когато това се случи, а ние вярваме, че ще стане факт, България ще бъде представена на Олимпиада и от спортисти със специални нужди. Благодарим за поканата и се надяваме в бедеще да си сътрудничим с НАРУ все по-успешно.

Ето и подробна информация за събитието :

Национална асоциация на ресурсните учители организира ( НАРУ ) информационен семинар на тема „София 2018. Спортът като средство за социално включване“, който ще се проведе на 1 юни от 14 часа в залата на РЦПППО-София-град. Събитието е част от проект „Спорт и социално включване“ на НАРУ, който има за цел за  насърчи интеграцията на младежи със и без специални потребности чрез физическа активност.

По време на семинара ще бъдат разгледани основните приоритети на инициативата „София – Европейска столица на спорта за 2018 година“, която се реализира от Спортната асоциация на европейските столици и градове (ACES Europe), Европейската Комисия и програмите представени в „Бялата книга на спорта“.

Ще бъдат разгледани и основните подходи при използването на спортната активност като инструмент за социална интеграция, както и стъпките, които са предприети или предстои да бъдат предприети по темата в образователната ни система.

 

На събитието ще присъстват младежи със и без специални потребности, директори на училища и на социално услуги от р-н Слатина, представители на Столична община, родители и неправителствени организации.

Проект „Спорт и социално включване“ се финансира от Столична община по Програмата за развитие на физическото възпитание и спорта и е в подкрепа на инициативата „София – Европейска столица на спорта за 2018 година“.

Проект „Спорт и социално включване“ на НАРУ има за цел да насърчи интеграцията на младежи със и без специални потребности чрез спорт и физическа активност. През последното десетилетие спортът се наложи като ефективен инструмент, който демонстрира и утвърждава приобщаването на хората с увреждания по цял свят.

Това е пореден успех за Асоциацията, която целогодишно организира различни спортни инициативи за ученици и младежи със и без специални потребности.

През месец май НАРУ ще проведе семинар на тема „София 2018. Спортът като средство за социално включване“. Събитието ще се проведе в РЦПППО-София-град. По време на семинара ще бъдат представени основните приоритети на „София 2018“, както и основните подходи при използването на спортната активност като инструмент за социална интеграция. Ще бъдат поканени младежи със и без специални потребности, директори на училища и на социално услуги от р-н Слатина, представители на Столична община, родители и неправителствени организации.

Финалното събитие „Ден на социалното включване чрез спорт“, ще се проведе през лятото. По време на спортния празник ще има турнир по футбол и няколко практически уъркшопа.

Проектът е съфинансиран от Столична община по Програмата за развитие на физическото възпитание и спорта.

Специални благодарности на г-жа Ирена Димитрова, която е директор в Дирекция“ Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ към Столична Община !

ПРОГРАМА : 

София 2018. Спортът като средство за социално включване

01 юни, 2017 г.

Регионален център – София – град

Събитието е част от проект “Спорт и социално включване“, финансиран от Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в подкрепа на инициативата «София – Европейска столица на спорта през 2018 г.

 

ПРОГРАМА

 

14.00-14.30 Откриване.  Проект“Спорт и социално вкючване“ и значението на спорта за интеграцията на младежите със специални потребности – Лиляна Минкова

 

14.30-14.50 Полезни практики за социално включване чрез спорт – Илия Лалов

 

14.50-15.10 Адаптирани игри и кинезитерапия – Красимира Тотева

 

15.10-15.30 Кафе Пауза

 

15.30-15.50 Лечебен спорт – демонстрация – Петър Лазаров, Димитър Николов

 

15.50-16.10 Адаптирана „Народна топка“ – Константин Миладинов-Ким Рейки

 

16.10 – 16.30 Дискусия „Стъпки към интеграцията на младежите със специални потребности чрез спорт“ – Лиляна Минкова

Федерация Народна топка България организира кампания за събиране на средства за закупуването на топки за игра на народна топка с цветовете на българското знаме. Всяка дарена сума от добронамерени хора и юридически лица ще ни бъде от полза. Топките ще бъдат раздадени на клубовете в страната, на училища, гимназии с цел популяризирането на играта.
Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki
Dodgeball Federation Bulgaria-DBFB
ФЕДЕРАЦИЯ НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

 

Dodgeball friendly match Bulgaria-Pakistan ( 6: 7 )
https://www.narodnatopka.com/
Special prize for Tom Hickson from Dodgeball Federation Bulgaria – “Tree of success” ( a certificate of uniqueness)
handmade by Fusion Academy (Yordan Konov, Stefaniq Krumova)http://fusionacademy.bg/and the prize for our friends from Pakistan Dodgeball Federation about Dodgeball Friendly Match Bulgaria-Pakistan 11.11.2016.
Tom Hickson President Word Dodgeball Association , www.planetdodgeball.com #worlddodgeballassociation
Kim Reiki President Dodgeball Federation Bulgaria ,
Yordan Terziev – Vice President DBFB
Yordan Konov – Vice President DBFBНСА “Васил Левски”, София/National Sports Academy “Vassil Levski”, Bulgaria.

Искате ли да организираме вашият СПОРТЕН ТИЙМБИЛДИНГ, ВАШИЯТ РОЖДЕН ДЕН, ВАШИЯТ СЕМЕЕН ПРАЗНИК!
Искате ли ДА СПЕЧЕЛИТЕ КУПА !
Искате ли ДА СЕ СПРАВИМ ЗАЕДНО С АГРЕСИЯТА В ОБЩЕСТВОТО или с агресията само във вашия офис !?
КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ДА ПОИГРАЕМ НАРОДНА ТОПКА !?
РЕЧЕНОТО ЩЕ БЪДЕ СТОРЕНО !
Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. https://www.narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. https://www.narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Няма отговори за "Федерация Народна топка България ще участва в СЕМИНАР ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ ЧРЕЗ СПОРТ"


    Искаш да кажеш нещо??

    HTML е позволен