НА СПЕЦИАЛЕН СЕМИНАР НАРУ И СЪМИШЛЕНИЦИ ОБСЪДИХА СОЦИАЛНОТО ВКЛЮЧВАНЕ ЧРЕЗ СПОРТНИ ПРАКТИКИ

НА СПЕЦИАЛЕН СЕМИНАР НАРУ И СЪМИШЛЕНИЦИ ОБСЪДИХА СОЦИАЛНОТО ВКЛЮЧВАНЕ ЧРЕЗ СПОРТНИ ПРАКТИКИ

На 1 юни в РЦПППО – София-град се проведе информационен семинар „София 2018. Спортът като средство за социално включване“. Събитието беше организирано от НАРУ по проект „Спорт и социално включване“, финансиран от Столична община.

Семинарът откри Лиляна Минкова – изпълнителен директор на Асоциацията. В презентацията си тя представи проекта и инициативата „София – Европейска столица на спорта за 2018 година“. Присъстваха също д-р Калоян Дамянов от НАРУ, Павел Иванов от Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ към Столична община, Стефан Марков от Столичен Общински съвет, Борислава Недялкова от МОН, Илия Лалов от Българска параолимпийска асоциация, Константин Миладинов от Федерация „Народна топка – България“, както и представители на спортни клубове, неправителствени организации, параспортисти и ресурсни учители.

Илия Лалов разказа за успехите на българските параолимпийци, като обърна внимание на училищните спортове и по-специално начините, по които часовете по физическо възпитание могат да бъдат по-достъпни за ученици със специални потребности.

Красимира Тотева – кинезитерапевт в РЦПППО и ръководител на програмите по кинезитерапия и полезни умения в центъра, разказа за различни видове спортове и отделни адаптации, които са много достъпни и лесно приложими.

Димитър Николов и Петър Лазаров – терапевти в програмата по сензорна интеграция в центъра, направиха демонстрация на лечебни упражнения.

Константин Миладинов – Ким Рейки  – Президент на Федерация „Народна топка – България“ показа насоките за адаптиране на играта народна топка, както и различните възможности за прилагането й в училище и извън него. Оказва се, че спортът народна топка е един от най-социалните спортове, който е изцяло приложим и адаптивен за всеки човек независимо от неговото социално положение в обществото. Не напразно и техният слоган е СПОРТ ЗА ВСИЧКИ, ИГРА ЗА ВСЕКИ !

Проект „Спорт и социално включване“ се финансира от Столична община по Програмата за развитие на физическото възпитание и спорта и е в подкрепа на инициативата „София – Европейска столица на спорта за 2018 година“. Финалното събитие по проекта ще бъде Ден на социалното приобщаване чрез спорт, който ще се проведе на 17 юни.

Искате ли да организираме вашият СПОРТЕН ТИЙМБИЛДИНГ, ВАШИЯТ РОЖДЕН ДЕН, ВАШИЯТ СЕМЕЕН ПРАЗНИК!
Искате ли ДА СПЕЧЕЛИТЕ КУПА !
Искате ли ДА СЕ СПРАВИМ ЗАЕДНО С АГРЕСИЯТА В ОБЩЕСТВОТО или с агресията само във вашия офис !?
КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ДА ПОИГРАЕМ НАРОДНА ТОПКА !?
РЕЧЕНОТО ЩЕ БЪДЕ СТОРЕНО !
Свържете се с нас на +359 885 94 84 96 – Ким Рейки 

 

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за партньори, съмишленици, спонсори и дарители в случай,че има интерес. https://www.narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Няма отговори за "НА СПЕЦИАЛЕН СЕМИНАР НАРУ И СЪМИШЛЕНИЦИ ОБСЪДИХА СОЦИАЛНОТО ВКЛЮЧВАНЕ ЧРЕЗ СПОРТНИ ПРАКТИКИ"


    Искаш да кажеш нещо??

    HTML е позволен