ИГРАЙ С НАС / PLAY WITH AS – ученически турнир по Доджбол със съдействието на СТОЛИЧНА ОБЩИНА !


ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ‼️‼️‼️‼️

На 22 октомври в ден събота от 10:00, в София, в Многофункционална спортна зала на Национална спортна академия „Васил Левски“ с любезното съдействие на Столична Община по проект за физическо възпитание и спорт – “Играй с нас 2! ( Play with Us!) Спорт за всички, игра за всеки!” , ще се проведе предният ученически турнир за купата на Федерация Народна топка България “ DBFB SCHOOL DODGEBALL CUP 22 “ по инициативата на ФНТБ „Играй с нас / PLAY WITH US!“ за град София по ДОДЖБОЛ за ученици 5-7 клас ! Молим, всички учители по Физическо възпитание, които искат да вземат участие със своите възпитаници, да ни информират до края на месец септември или най късно до 14.10.2022 г. като се обадят на тел: 0885948496. Искаме да поканим и родителите на децата , които при желание от тяхна страна, да се включат в турнира със свои родителски отбори , за да видим кои родители са най-добри с спорта Доджбол . По този начин, родителите ще се запознаят с какво точно се занимават техните деца, какво представлява спорта Доджбол, а ако желаят , те могат да запишат децата си да тренират в нашите клубове. Възрастови ограничения в нашия спорт няма! Всеки, който желае, може да го практикува и да участва в турнирите организирани от Федерация Народна топка България!

Всички деца и родители , които желаят да тренират Доджбол и да ги подготвим за турнира през октомври , могат да го направят като се свържат с нас на тел: +359 885 94 84 96 !

Тема на Програмния Приоритет:Проекти в областта на физическо възпитание, спорт, туризъм и здравословен начин на живот в партньорство с детска градина и училище – „Спорт в училище” /за училища/, „Движение и здраве” /за детски градини/,  неправителствени организации в подкрепа на инициативата „София – Европейска столица на спорта

Правила ДОДЖБОЛ за ученическия турнир DBFB PLAY WITH US SCHOLL DODGEBALL CUP 2022 за ученици 5-7 клас , който ще се проведе на 21/22.10.2022 в НСА – Многофункционална спортна зала !
по новите световни правила на спорта с 5 топки.

ЛИНК КЪМ ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРА PLAY WITH US

Крайният срок за записване е Петък 14.10.2022 г., Включително !

Свържете се с нас на тел: +359 885 94 84 96 – Kim Reiki


1. Състав на отбора /смесен – мъже и жени/ – от 8 -12 състезатели , в игра 6 състезатели от отбор – 3 момчета и три момичета. резерви – до 6 резерви , минимум 3
2. Съдийски екип – по официални правила – 6 съдии на едно игрище, минимум 4

3. Пет топки в игра на игрището или по 5 на всяко игрище, ако са повече.

ЛИНК КЪМ ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРА PLAY WITH US

4. Времетраене – две полувремена минимум по 5-7 минути ( по официалните правила се играят две полувремена по 15 мин)

В едно полувреме могат да се изиграят няколко гейма. На всеки три минути, ако гейма не е приключил, играта се прекъсва, а отборът с повече състезатели на игрището печели гейма като му се присъждат 2 точки.

При равен брой състезатели , отборите си разделят по точка. При победа в края се присъждат три точки.

Целта е да се отстранят повече хора от противниковия отбор в рамките на три минути. При ранно елиминиране на целия отбор се започва нов гейм.

5. Петте топки се подреждат на средната линия на еднакво разстояние една от друга. Две от тях са определени за единия отбор и две за противниковия отбор.

ЛИНК КЪМ ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРА PLAY WITH US

– Петата топка, която се поставя в средата на централната линия е обща. Всеки отбор избира състезател, който трябва да се пребори за петата топка. Отборът спечелил/преборил се за/ петата топка започва играта с три топки, а другия с две.

ЛИНК КЪМ ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРА PLAY WITH US

– Играчите / 6 / се подреждат зад двете крайни линии. При сигнал от съдията, двама играчи от единия отбор и двама играчи от другия отбор взимат определените за отбора топки, а третият играч/определен от отбора/ влиза в пряк двубой за третата топка. След взимане на топките играчите се връщат в първоначални позиции зад атакуващата линия и тогава играта започва.

– Играч преминал атакуващата линия е задължен да изстреля топката. Няма право да задържа топката повече от 5 секунди, ако е преминал атакуващата линия, а общото време за организация на атаката е 10 сек. Ако това се случи ( задържане на топка) , топката се връща на противниковия отбор. Ако повече играчи с топки преминат атакуващата линия ( пример трима с три топки ) една топка може да се върне обратно с играча зад атакуващата линия, но двете задължително се изстрелват в рамките на 5 секунди.

ЛИНК КЪМ ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРА PLAY WITH US

6. Състезател докоснат по въздух /след удар от противников състезател/ с топката в тялото отпада от игра. Състезателят може да бъде спасен от свой съотборник, ако бъде хваната топка, хвърлена от състезател на противниковият отбор.

– Ако хвърлена топка удари няколко състезателя /последователно след рикошет/ и падне на земята , то всеки докоснат с топка състезател отпада от игра. Спорни топки трудни за отсъждане , като това една топка дали е докоснала първо пода и после състезателя или обратно, се отсъжда от съдията като успешно поразяване на противника.

– Ако хвърлена топка удари няколко състезателя /последователно след рикошет/ и бъде хваната от състезател от същият отбор – те са спасени, а играчът от противниковия отбор, който е хвърлил топката изгаря. Ако състезаел блокира топка и след блокадата докосне части от тялото му или части от тялото на негов съотборник , състезателят излиза от игра. Състезател настъпил линия на игралното поле или преминал линията, излиза от игра.

– При уловена топка от състезател, хвърлена от противников състезател – хвърлящият топката състезател отпада/изгаря, а уловилият топката спасява свой съотборник.

– Ако топката докосне настилката, на която се играе, преди да удари състезател, ударът не се счита за успешен. Играчът не изгаря.

7. Състезател, който държи топка в ръце, може да се отбранява с нея и да избива летящи топки към него, но без да изпуска топката. Ако изпусне топката, с която избива друга топка, състезателят отпада/изгаря.

ЛИНК КЪМ ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРА PLAY WITH US

8. Схема на игрище за доджбол:

Необходими документи за участие, брой състезатели и спортен екип:
1. Разрешение от Директора на Учебното заведение за участие в състезанието.

2. Декларация – Списък на състезателите и разрешение от родителите за участие в състезанието, както и разрешение децата да бъдат снимани по време на турнира, за да можем да отразим събитието в социалните мрежи и медии.

ЛИНК КЪМ ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРА PLAY WITH US

3. Всеки отбор е в смесен състав по 6 момчета и 6 момичета. В игра са 3 момчета и 3 момичета, а резервите за 6 състезатели.

4. Необходимо е медицинско свидетелство, че детето е здраво и може да вземе участие в турнира.

5. Групова спортна застраховка за отбора за самото състезание.

ЛИНК КЪМ ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРА PLAY WITH US

6. Всеки отбор да има отличителен спортен екип ( еднакви тениски), Маратонки, които да обуят в залата. Позволени са наколенки и налакътници, които да защитят ставите на децата при падане.

7. Тъй като състезанието е от 09:00 – 16:00 е необходимо състезателите да имат джобни средства или някакви закуски от вкъщи за обяд, вода.


8. Всички отбори заявили участие могат да проведат съвместни тренировки с представители на Федерация Народна топка България преди турнира, за да бъдат подготвени за участие. Съвместните тренировки могат да се провеждат чрез предварителна заявка по телефон или след предварително уговорена среща, след което посещаване училището и провеждаме разяснителна тренировка.

ЛИНК КЪМ ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРА PLAY WITH US

9. За връзка и информация за Правила и подготвителни тренировки:

Константин Миладинов – Ким Рейки – 0885 948496; 0896 08 44 33 / Президент Федерация Народна топка България – ФНТБ

10. Отговорност, за физическото състояние на децата за участието на турнира, както и за съпровождането на децата от дома (училището) до залата за учатие и обратно до домовете, носят Преподавателите по физическо възпитание.

11. Федерация народна топка България се надява, че всеки преподавател ще приеме сериозно отговорността за нашите деца през този ден и ще подготви отбора си по правилата и изискванията за турнира. Пожелаваме успех на всички участници и нека най-добрия отбор да победи !

Свържете се с нас на тел: +359 885 94 84 96 – Kim Reiki

С Уважение:

Президент на Федерация Народна топка България

Константин Миладинов- Kim Reiki ®

ЛИНК КЪМ ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРА PLAY WITH US

Предоставям ви линк към информацията за реклама, партньори, съмишленици, инвеститори, спонсори и дарители в случай,че има интерес. https://narodnatopka.com/reklama/

ЛИНК КЪМ ЕТИЧНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРА PLAY WITH US

Вече може да закупувате продуктите на марката чрез нашия онлайн пос терминал. С всяка ваша покупка, вие помагате за развитието на спорта Доджбол /народна топка/ в България.

GOTCHA® – European TradeМark established 2006 Bulgaria!

Европейската търговската марка GOTCHA ® е официален спонсор на Федерация Народна топка България за развитието на спорта ДОДЖБОЛ в България.

https://gotcha.bg/

Това е информация за тези, които желаят да подкрепят Федерация Народна топка България/ Dodgeball Federation Bulgaria! Търсим подходящи партньори, съмишленици, спонсори, дарители, инвеститори за отделни събития или за дългосрочно партньорство!

Предоставям ви линк към информацията за реклама на адрес … https://narodnatopka.com/reklama/

Описано е всичко необходимо за проект “ Народна топка България “ на фондация “ Kim Reiki “ !

Разберете повече за нашата инициатива PLAY WITH US на адрес..https://www.narodnatopka.com/play-with-us/ и за всички наши бъдещи планове за развитието на спорта Доджбол в България!

Реклама – НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

За повече информация и контакт Kim Reiki :

Email: magicmanstudio@abv.bg

Тел: +359 885 94 84 96

#G#GOTCHA® #KimReiki#DodgeballBulgaria#DodgeballFederationBulgaria#TheSmarts#dontgiveuponme#azsambalgarche#азсъмбългарче#несеотказвайотмен#sportforallgameforeveryone#sport#nationalsportacademy#националнаспортнаакадемия#PlayWithUs#константинмиладинов#народнатопка#доджбол#федерациянароднатопкабългария#фнтб#DBFB#треньорпододжбол#висшедоджболнса#нса#специалноствнсатреньорпододжбол#kimreikifoundation#фондациякимрейки#kimreiki®

#РекламаНАРОДНАТОПКАБЪЛГАРИЯ®

Няма отговори за "ИГРАЙ С НАС / PLAY WITH AS - ученически турнир по Доджбол със съдействието на СТОЛИЧНА ОБЩИНА !"


    Искаш да кажеш нещо??

    HTML е позволен