ОУ „Петър Берон“ и СУ „Хр.Г.Данов“ с първа купа по доджбол


ОУ “Петър Берон” и СУ “Хр. Г. Данов” спечелиха призовите места на първото първенство по народна топка по световните правила. Ученическият турнир за купа на Пловдив DBFB KOSMOS CUP събра състезатели от шест пловдивски училища и едно основно от Крън, община Казанлък. Домакин на първия турнир по доджбол бе СУ “Любен Каравелов”, което разполага с нова спортна база.

„Благодарение на президента на Българска федерация народна топка – Константин Миладинов, успяхме да проведем турнира, който привлече ученици от 3, 4 и 5 клас“, каза директорът на ОУ „Петър Берон“ Стефан Кичуков.

Доджболът наподобява познатата на народна топка. Целта на всеки от играчите е да удари с топка някой от противниковия отбор, като в същото време отбягва хвърленията към него. Удареният с топка напуска играта, като целта е да бъдат отстранени всички състезатели на противниковия тим. Излизане от игралното поле също се наказва с отстраняване, а ако даден играч улови топката, тогава той връща някой от излезлите му съотборници.

“Надяваме се през октомври, когато предвиждаме да се състои вторият турнир, да се съберем повече деца, учители и родители. Благодарим на училището домакин и преподавателя по физическо възпитание Михаил Бекяров, без които този турнир не би бил възможен“, каза Миладинов.

Няма отговори за "ОУ „Петър Берон“ и СУ „Хр.Г.Данов“ с първа купа по доджбол"


    Искаш да кажеш нещо??

    HTML е позволен