Вече сме в историята на спорта ! За първи път в историята , спортът DODGEBALL/ народна топка стана специалност за висше образование в НСА 2019/20 г.


Официално от 2019/20 година, Федерация Народна топка България вече е част от Национална Спортна академия “ Васил Левски“

Проведохме кандидат-студентска кампания в над 70 учебни заведения в страната. Представихме новите световни правила на спорта пред ученици от 1-12 клас и ги запознахме с възможностите за развитие в този спорт. Благодарим за проявения интерес от учители и ученици. Благодарим за оказаната подкрепа от Столична община в лицето на доцент г-н Тодор Чобанов – заместник кмет на СО, на д-р ИРЕНА ДИМИТРОВА, която е Директор на Дирекция „ПИСТ“ и Организира и ръководи дейността на дирекцията, на ректора на НСА проф. Печно Гешев, доктор, на зам.ректор на НСА професор Николай Изов, доктор, на професор Красимир Петков, ДН – Факултет Спорт, на Доц. Иван Колев, ДН Факултет „Спорт“Катедра Технически и ледени спортове .

Благодарим ви за помощта и подкрепата през цялото време !

На изпитите в НСА по Специалността “ Треньор по Доджбол“ на 10 и 11 юли се явиха 5 кандидат-студенти, които издържаха с отличие физическият изпит, както и изпита по езикова култура. Резултатите на 16 юли бяха ясни – 5 студента редовно обучение в НСА.

С тази важна стъпка, Федерация Народна топка България влиза в историята на българския спорт и се надяваме в бъдеще време, ДОДЖБОЛ да бъде предпочитаният спорт от младите хора в България. Искаме да създадем кадри, които да ни помогнат да развиваме ДОДЖБОЛ / народна топка в правилната посока. Всички усилия ще бъдат насочени в изграждането на:

 • ДОДЖБОЛ ЛИГА – SUPER DODGEBALL LEAGUE в три категории – мъже, жени и смесени състави над 18г.
 • Нациоанален отбор на България, който ще представя страната ни на Световни и Европейски първенства за възрасти под 18 и над 18 г.
 • Турнири по Плажна народна топка
 • Ученически турнири в цялата страна
 • Гимназиални турнири
 • Университетски първенства
 • Искаме в бъдеще да бъдем домакин на Европейско и Световно първенство на различни настилки – в зала, на плаж.
 • Купа на България
 • Купа на Федерацията
 • Супер купа на Федерацията
 • Купи в градовете, в които вече имаме създадени клубове. До момента те са 9 клуба в 6 области на България. Това означава, че към турнирите включваме още 9 състезания.

Тъй като нямаме държавно финасиране, ние имаме нужда от добронамерената подкепата на физически и юридически лица. Точно по тази причина ви предоставяме информация за възможностите за реклама при нас :

Предоставям ви линк към информацията за реклама, партньори, съмишленици, инвеститори, спонсори и дарители в случай,че има интерес. https://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проект “ Народна топка България “ на фондация “ Kim Reiki “ !

Разберете повече за нашата инициатива PLAY WITH US на адрес..https://www.narodnatopka.com/play-with-us/

Всяка закупена топка за народна топка подпомага нашата дейност на национално ниво !
ТОПКИТЕ за ЗАЛА “DBFB GOTCHA BALL” СА С РАЗМЕР 7 ИНЧА ПО ДИЗАЙН НА ФЕДЕРАЦИЯ НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ С АВТОР ЕВА ПАВЛОВА И СА ОФИЦИАЛНО ОДОБРЕНИ и сертифицирани ОТ WORLD DODGEBALL ASSOCIATION за развитието на този спорт в България. 
Топката е от текстил и е лека, а при удар е безболезнена.
https://www.narodnatopka.com/shop/dbfb-gotcha-ball-1/

За контакт :

magicmanstudio@abv.bg , +359885 94 84 96 – Kim Reiki

#азсъмбългарче #федерациянароднатопкабългария#dodgeballfederationbulgaria #kimreiki #azsambalgarche#инициативананароднатопкабългария #kimreikifoundation #gotcha® #фондациякимрейки

Поканете Федерация Народна топка България и във вашето училище, гимназия, университет!

Всяко учебно заведение, което стане част от нашата инициатива “ Play with us!“ до 15.06.2019г. , ще има възможността да участва през месец ОКТОМВРИ в турнир по народна топка за купата на федерацията DODGEBALL CUP „PLAY WITH US!“ по новите световни правила с 5 топки ! Турнирът ще се проведе в Национална спортнаакадения „Васил Левски“(НСА) – Многофункционална спортна зала на 12.10.2019 г. от 09:00 до 16:00. 
Възрастовата граница за ученици на първия турнир DBFB „PLAY WITH US!“ SCHOOL DODGEBALL CUP ще бъде 5-7 клас !

Турнирът се организира със съдействието на Столична Община , Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм “ , София Европейска столица на спорта, Програма за развитие на физическото възпитание и спорта София – 2019.

Участвайте в нашата кампания “ Play with us!“!
При нас няма възрастови ограничения. Затова и нашето мото е “ Спорт за всички, игра за всеки!“. Идеален спорт за социални дейности, за малки и гилеми, за родители и приятели.

„Да се справим с агресията в обществото чрез спорта народна топка/Dodgeball.“ – една кампания на Федерация Народна топка България .

Вече посетихме 10, 11, 31,38, 125 ,128, 36 ,105, 96, 115, 139, 164, 172, 29, 119, 50, 135, 144, 145, 157, 148 училище, ОУ Васил Левски – Правец, ОУ св.св.Кирил и Методий – Драгичево, НУ Станислав Доспевски – Самоков, ЧСОУ ДРИТА, св.св. Кирил и Методий – Велинград, НСУ София , НУКК София, Българско школо, ПГФК Княгиня Евдокия, ЧОУ Св. Климент Охридски….

Полвдив 28.05.2019 :

ОУ“Кочо Честименски , ОУ“ д-р Петър Берон“

Купа по народна топка в гр. Варна 18.05.2019:

1. VІІ СУ „Найден Геров”
2. ОУ „Цар Симеон І”
3. ОУ „ Г. С. Раковски”
4. ОУ „ Панайот Волов”
5. ОУ „Черноризец Храбър”
6. ОУ „Васил Априлов“
7. ОУ „Добри Чинтулов“
8. СУ „Неофит Бозвели“
9. ОУ „Ангел Кънчев“
10. ОУ „П. Р. Славейков“
11. СУ „Гео Милев“
12. ОУ „Антон Страшимиров“
13. ЧОУ „Малкият Принц“
14. СУЕО „А. С. Пушкин“
15. СУ „Димчо Дебелянов“
16. ЧСУ „Мечтатели“
17. ОУ „Васил Друмев“
18. с. Поляците ОУ „Васил Левски“
19. ОУ „Захари Стоянов“
20. ОУ „Христо Ботев“
21. ОУ „Стоян Михайловски“
22. с. Медовец СУ „Назъм Хикмет“
23. СУ „П. К. Яворов“
24. гр. Аксаково „Св. Климент Охридски“

…. и ни очакват в 62, 30, 35, 120, 201…..! 
Очакват ни още в Пловдив, Варна, Перник, Русе, Плевен ……

От вас се иска само желание, а ние ще представим СПОРТЪТ НАРОДНА ТОПКА/DODGEBALL в удобно за всички време !

Ще ви запознаем с възможностите за развитие при нас, ще ви представим новите световни правила с 5 топки на практика и на теория!

От тази година 2019 сме и специалност за висше образование в НСА и би било чудесно да запознаем кадидатстудентите със спорта DODGEBALL и възможностите за развитие при нас. Ние сме под номер 18 в кандидатстудентската кампания на Национална спортна академия“Васил Левски“ ! 
Всеки, който желае да изучава СПОРТЪТ ДОДЖБОЛ / DODGEBALL / НАРОДНА ТОПКА може вече да го направи ! 
Спорт за всички, игра за всеки! 
Станете част от екипа на НСА и Федерация Народна топка България на адресhttp://www.nsa.bg/bg/page,1725

Свържете се с нас на тел: +359 885 94 84 96 – Kim Reiki

Разберете повече за “ Play with us!“ на адрес:https://www.narodnatopka.com/play-with-us/

С Уважение:

Президент на Федерация Народна топка България

Константин Миладинов- Kim Reiki ®

Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес.https://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проект “ Народна топка България “ на фондация “ Kim Reiki “ !

Всяка закупена топка за народна топка подпомага нашата дейност на национално ниво !
ТОПКИТЕ за ЗАЛА “DBFB GOTCHA BALL” СА С РАЗМЕР 7 ИНЧА ПО ДИЗАЙН НА ФЕДЕРАЦИЯ НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ С АВТОР ЕВА ПАВЛОВА И СА ОФИЦИАЛНО ОДОБРЕНИ и сертифицирани ОТ WORLD DODGEBALL ASSOCIATION за развитието на този спорт в България. 
Топката е от текстил и е лека, а при удар е безболезнена.
https://www.narodnatopka.com/shop/dbfb-gotcha-ball-1/

За контакт :

magicmanstudio@abv.bg , +359885 94 84 96 – Kim Reiki

От новата учебна година в Националната спортна академия ще има специалност „Доджбол“.

„Играта се играе в две полувремена по 15 минути. Правилата на игрището също са различни. Може да се защитите с топка, когато стрелят по вас. Топките са постоянно в игра“, поясни Константин Миладинов, председател на Федерация „Народна топка – България“.

Ето и линк към Предаването по BTV „Преди Обед“ .. ТУК

Няма отговори за "Вече сме в историята на спорта ! За първи път в историята , спортът DODGEBALL/ народна топка стана специалност за висше образование в НСА 2019/20 г."


  Искаш да кажеш нещо??

  HTML е позволен