Турнир по плажна народната топка „ДОДЖБОЛ“ за учители и ученици от столичните училища и детски градини


НА 14.06.2019 се проведе един чудесен турнир в партньорство с Дирекция Пист , който се надяваме в бъдеще да превърнем в традиция ! Деца и Учители се забавляваха заедно , спечелиха награди и купи , и най-вече , те станаха фенове на спорта DODGEBALL ! Благодарим ви за участието ! Преподавателят Мариян Ангелов и ученици от 128 училище спечелиха 1-во и 3-то място. Преподавателят Тодор Людмилов и ученици от Частна профилирана гимназия „Образователни технологии“ заслужиха 2-рото място. На четвърто останаха Дамите от детска градина ДГ № 49 „Радост”.

Mariyan Angelov днес получи официалната тениска за игра с номер 1 на клуб по народна топка THE SMARTS , за който той се състезава и спечели купата на Федерация Народна топка България за 2018. Г-н Ангелов отнесе през декември у дома и приза за 2018 – THE BEST DODGEBALL PLAYER 2018. Днес той получи официалният си екип, с който се надяваме да донесе още много купи за своя клуб THE SMARTS.

Едно е да искаш да организираш турнир по народна топка за учители от образователните институции в София, друго е да го направиш. Е, ние искахме. Но не го направихме, защото и децата от училищата пожелаха да се включат. Резултатът – празник за малки и пораснали деца! 😁


#Турнирпонароднатопка #учители #Столичнаобщина #ПИСТ#федерациянароднатопкабългария #dodgeballfederationbulgaria #kimreiki#dodgeballbulgaria #thesmarts

Столична община, дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“, Регионално управление на образование, София град- МОН в партньорство с Федерация народна топка България и с любезната подкрепа на „Спортна София 2000“ организират Турнир по народната топка „ДОДЖБОЛ“ за учители от столичните училища и детски градини.
Мероприятието ще се проведе на 14 юни /петък/ 2019 година, с начален час 13:30 часа, на терените на Спортен комплекс „Зона Б-5“, парк „Възраждане“.
Това е пилотно издание на инициативата във формат за учители, като освен популяризиране на новите правила на играта Доджбол, празникът е прекрасна възможност за тиймбилдинг на учителския колектив. 
Заявки за участие се подават по електронна поща – lyubomira_radoeva@abv.bg до техническата конференция, която ще се проведе на 12 юни /сряда/ от 12:30 часа, в сградата на Столична община, на ул. „Оборище“ № 44, Заседателна зала.
Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ се ангажира с организацията на дейностите, осигуряването на пособия, консумативи, вода, както и награден фонд за призьорите.
Повече информация за начин на включване, срокове и необходими документи може да намерите в Регламента на турнира на телефон 02/ 946 11 18, на интернет страницата на дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ – https://www.sofia.bg/sport-news и на Фейсбук страницата на дирекция ПИСТ.

Правила Плажен ДОДЖБОЛ

по новите световни правила на спорта с 5 топки.

1. Състав на отбора /смесен – мъже и жени/ – 10 състезатели 
 в игра 6 състезатели от отбор
 резерви – до 4 резерви

2. Съдийски екип – минимум един съдия на игрище; по официални правила – 4 съдии на едно игрище. 
3. Пет топки в игра на всяко игрище.
4. Времетраене – две полувремена по 5 минути. 
 В едно полувреме могат да се изиграят няколко гейма. На всеки три минути, ако гейма не е приключил, играта се прекъсва, а отборът с повече състезатели на игрището печели гейма като му се присъждат 2 точки. При равен брой състезатели , отборите си разделят по точка. При победа в края се присъждат три точки.
 Целта е да се отстранят повече хора от противниковия отбор в рамките на три минути. При ранно елиминиране на целия отбор се започва нов гейм.
5. Петте топки се подреждат на средната линия на еднакво разстояние една от друга. Две от тях са определени за единия отбор и две за противниковия отбор. 
– Петата топка, която се поставя в средата на централната линия е обща. Всеки отбор избира състезател, който трябва да се пребори за петата топка. Отборът спечелил/преборил се за/ петата топка започва играта с три топки, а другия с две.
– Играчите / 6 / се подреждат зад двете крайни линии. При сигнал от съдията, двама играчи от единия отбор и двама играчи от другия отбор взимат определените за отбора топки, а третият играч/определен от отбора/ влиза в пряк двубой за третата топка. След взимане на топките играчите се връщат в първоначални позиции и тогава играта започва.
6. Състезател докоснат /след удар от противников състезател/ с топката в тялото отпада от игра.
Състезателят може да бъде спасен от свой съотборник, ако бъде хваната топка, хвърлена от състезател на противниковият отбор. 
– Ако хвърлена топка удари няколко състезателя /последователно след рикошет/ и падне на земята , то всеки докоснат с топка състезател отпада от игра. 
– Ако хвърлена топка удари няколко състезателя /последователно след рикошет/ и бъде хваната от състезател от същият отбор – те са спасени, а от играчът от противниковия отбор, който е хвърлил топката изгаря.

– При уловена топка от състезател, хвърлена от противников състезател – хвърлящият топката състезател отпада/изгаря, а уловилият топката спасява свой съотборник. 
7. Състезател, който държи топка в ръце, може да се отбранява с нея и да избива летящи топки към него, но без да изпуска топката. Ако изпусне топката, с която избива друга топка, състезателят отпада/изгаря.
8. Схема на игрище за доджбол:
18:9 размер

1. Всички отбори заявили участие могат да проведат съвместни тренировки с представители на Федерация Народна топка България преди турнира, за да бъдат подготвени за участие. Съвместните тренировки могат да се провеждат чрез предварителна заявка по телефон в Комплекс Спортна София – Зона Б5 или на игрище (зала, физкултурен салон) в учебното заведение, което е заявило участие. 
За връзка и информация за Правила и подготвителни тренировки:
Константин Миладинов – Ким Рейки – 0885 948496; 0896 08 44 33
Президент Федерация Народна топка България – ФНТБ

Няма отговори за "Турнир по плажна народната топка „ДОДЖБОЛ“ за учители и ученици от столичните училища и детски градини"


    Искаш да кажеш нещо??

    HTML е позволен