„Don’t give up on me!“ или „Не се отказвай от мен!“


“ Едно време, когато бях 8-9 годишен, минавах често покрай дом за изоставени деца, които ни гледаха мълчаливо през телената ограда, както това дете от снимката.

Някои от тях се смееха и се катереха като маймунки по нея, а други просто стояха и ни гледаха през квадратчетата как минаваме покрай тях облечени и спретнати. Децата от квартала им се подиграваха, а аз мълчах и не казвах нищо, по-скоро си губех ума и думата, защото не знаех какво да направя и как да се държа. Никой не ме беше запознал с факта, че има деца, които не ги искат родителите. Мислех си, че това е някакво странно училище за специални деца. Един ден, минавах сам от там с училищната чанта на гръб , когато топката на децата от двора прехвърли оградата и падна до мен. Тогава тренирах футбол , засилих се и я ритнах обратно в двора. Едно от децата ми благодари и ме попита как се казвам. Заприказвахме се! С времето станахме приятели и той ми разказа за себе си. Така разбрах, че съществува думата сирак и че има изоставени деца. Не го видях повече! Може би си беше намерил нови родители?! Нямам идея! Но, няма да забравя факта, че постоянно ме питаше , дали получавам подаръци, дали приятелите ми получават подаръци и ако получават какви са тези подаръци , празнуваме ли рожден ден заедно и какво ядем. Понякога си разделях закуската с него, кифла с мармалад, която струваше 7 Ст. в лафката на училище. Само да отбележа, че тогава ходих на училище с 20 Ст., които стигаха за две кифли и боза. 😄😄😄😄😄 Той се интересуваше какво става от моята страна на оградата, а аз от неговата страна. Обмен на информация! Не сме говорили никога повече от час на оградата, защото винаги някоя другарка го прибираше вътре, а не мен ми се караха да се махам. Един ден домът затвори врати и вече нямаше маймунки по телената ограда!“

Та този случай от моето детство ме накара да предприема и нова кампания с Федерация Народна топка България!

„Don’t give up on me!“ или „Не се отказвай от мен!“ е една инициатива на Федерация Народна топка България, част от „PLAY WITH US!“ , която е насочена към деца в неравностойно положение!
Не сме забравили и няма да се откажем от вас ! Ние сме тук и ще играем заедно доджбол.
Всеки, който желае да се включи в инициативата ни, е добре дошъл! Заедно можем да стоплим много детски сърца. Деца от двете страни на барикадата ще си подадат ръце и ще тренират заедно доджбол, а накрая тренировките ще се превърнат в турнир, в който могат да вземат участие и родители, дарители, приятели, съмишленици, спонсори и партньори. Събитие, което се надявам да превърнем в традиция в цялата страна!

Проектът е подкрепен от 96-то средно училище „Лев Николаевич Толстой“- гр. София благодарение на директора на учебното заведение г-жа Соня Бъкева.

Повече за нас на адрес https://www.narodnatopka.com/reklama-dbfb/

С уважение:
Президент на Федерация Народна топка България
Константин Миладинов- Ким Рейки
Телефонен номер за контакт :
+359 885948496

Да се справим с агресията в обществото чрез спорта народна топка! Спорт за всички, игра за всеки!

Инициативата „PLAY WITH US!“ на Федерация Народна топка България отново набира скорост заедно с учебната година 2020.

Вече посетихме 128-мо, 96-то, 105-то, 45-то, 56-то, Професионална Гимназия А. С. Попов , 29-то, 120-то, Национална Финасово- Стопанска гимназия, ЧОУ Петър Берон, СМГ, 201, 49, 4 , 156, 48, 62, св.св. Кирил и Методий – Самоков, частно училище Фюжън- София.
…. и ни очакват в 55, 38, 81, 106, 124 Център Лозенец за деца с увреждания , в гр. Рила, Кочериново, Дупница, Благоевград, Варна, Пловдив, Бургас, Самоков.

PLAY dodgeball WITH US!

Турнирът, който се организира всяка година в началото на учебната година, е част от инициативите на Федерация Народна топка България – “ Да се справим с агресията в обществото чрез спорта народна топка! Спорт за всички, игра за всеки!“ , “ PLAY WITH US!“ и “ Аз съм Българче! „.

Повече за нас на адрес https://www.narodnatopka.com/reklama-dbfb/

Поканете Федерация Народна топка България и във вашето училище, гимназия, университет, град и в рамките на няколко учебни часа по физическо възпитание , ние ще ви запознаем със спорта доджбол/народна топка!

Всяко учебно заведение, което стане част от нашата инициатива “ Play with us!“ до 15.06.2020 г. , ще има възможността да участва през месец ОКТОМВРИ в турнир по народна топка за купата на федерацията DODGEBALL CUP „PLAY WITH US!“ по новите световни правила с 5 топки!
Турнирът в София ще се провежда всяка година в Национална спортна акадения „Васил Левски“(НСА) – Многофункционална спортна зала .
Разберете повече за нашата инициатива PLAY WITH US 2018/19 на адрес..https://www.narodnatopka.com/play-with-us/ и за всички наши бъдещи планове за развитието на спорта Доджбол в България!

Свържете се с нас на тел: +359 885 94 84 96 – Kim Reiki
Пишете ни на имейл :
magicmanstudio@abv.bg

УСПЕШНАТА КАРИЕРА ЗАПОЧВА ТУК👨‍🎓👩‍🎓❗❗❗❗❗❗❗❗

Специалност за висше образование – Треньор по Доджбол / народна топка в Национална спортна академия „Васил Левски“ 2020/21!?
DODGEBALL (народна топка) вече е специалност за висше образование в Национална спортна академия“Васил Левски“ !

Повече за нас на адрес https://www.narodnatopka.com/reklama-dbfb/

Всеки, който желае да се запознае със спорта ДОДЖБОЛ / DODGEBALL / НАРОДНА ТОПКА може вече да го направи ! Кандидатстудентска кампания 2020/21 започна !Може да изучавате спорта като специалност “ Треньор по Доджбол – редовно обучение, задочно обучение, магистратура или следдипломна квалификация!

Ние сме във факултет “ СПОРТ“ с ръководител на факултета проф. Красимир Петков – Д-р , в катедра “ Технически и Ледени спортове “ с Ръководител катедра – Доц. Иван Колев, ДН.
Тел.номер за консултации:+359 885 94 84 96

Спорт за всички, игра за всеки!Станете част от екипа на НСА и Федерация Народна топка България !


Информация за записване на кандидат-студенти специалност треньор по Доджбол на адрес..http://nsa.bg/bg/news/id,3830
Станете част от екипа на НСА и Федерация Народна топка България на адрес http://nsa.bg/bg/page,697
Правила за подаване на документи на адрес http://nsa.bg/bg/page,709
Специалности за висше образование на адрес http://nsa.bg/bg/page,2094
Необходими документи за записване на адрес http://nsa.bg/bg/page,2150
Такси за кандидатстване и обучение на адрес http://nsa.bg/bg/page,2151
Справочник за кандидат-студенти на адрес http://nsa.bg/bg/page,707
Повече за нас на адрес https://www.narodnatopka.com/reklama-dbfb/

Представяме ви , може би един от май-интересните турнирни мачове по доджбол между отборите на Малайзия-Англия (мъже полуфинал) на световното по доджбол в Ню Йорк 2018 в злата на славата Медисън Скуеър Гардън….https://www.youtube.com/watch?v=4-B1BqCUtmM&t=1927s&fbclid=IwAR0a9Xvo5URI_CEInQvKRA0npqwSOQ0mOQ_3xWPtY_OXElN4Zi5LbW2XxNw

Play Dodgeball with GOTCHA ® ! Dodgeball Federation Bulgaria!
Всяка закупена топка за народна топка подпомага нашата дейност на национално ниво !
ТОПКИТЕ за ЗАЛА “DBFB GOTCHA BALL” СА С РАЗМЕР 7 ИНЧА ПО ДИЗАЙН НА ФЕДЕРАЦИЯ НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ С АВТОР ЕВА ПАВЛОВА И СА ОФИЦИАЛНО ОДОБРЕНИ и сертифицирани ОТ WORLD DODGEBALL ASSOCIATION за развитието на този спорт в България.
Топката е от текстил и е лека, а при удар е безболезнена.
https://www.narodnatopka.com/shop/dbfb-gotcha-ball-1/

За контакт :

magicmanstudio@abv.bg , +359885 94 84 96 – Kim Reiki

Място за вашата реклама, ако желаете да подкрепите Федерация Народна топка България/ Dodgeball Federation Bulgaria ! Търсим подходящи спонсори, дарители и партньори за отделни събития или за дългосрочно партньорство!

Предоставям ви линк към информацията за реклама, партньори, съмишленици, инвеститори, спонсори и дарители в случай,че има интерес. https://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проект “ Народна топка България “ на фондация “ Kim Reiki “ !
Разберете повече за нашата инициатива PLAY WITH US на адрес..https://www.narodnatopka.com/play-with-us/ и за всички наши бъдещи планове за развитието на спорта Доджбол в България!
Реклама – НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Няма отговори за ""Don't give up on me!" или "Не се отказвай от мен!""


    Искаш да кажеш нещо??

    HTML е позволен