Турнир по народна топка „Възраждане спортува 2018. Спортът срещу агресията“

За поредна година, Федерация Народна топка България участва на чудесното спортно събитие на район Възраждане „Възраждане спортува 2018. Спортът срещу агресията“. Благодарение на подкрепата на Софийска община, благодарение на кмета на район Възраждане г-жа Савина Савова, която е един от най-инициативните кметове в общината и благодарение на г-жа Ирена Димитрова директор дирекция “ Превенция, интеграция, спорт и туризъм “ към Софийска община, спортът е във възход. С такива ръководители, които мислят за здравето на подрастващото поколение,  спортът в община София направи още една успешна стъпка.

В турнира по народна топка участваха ученици от 5 и 6 клас на 136-то училище, 18-то, 67 -мо , а от по-малките деца 4 клас участваха 136-то и 30-то от район Възраждане.

Ето и информация за самото събитие:

 

Район „Възраждане“ превърна в традиция провеждането на спортен празник на 17 май – Ден на българския спорт и Международния ден на предизвикателството.

През месец май по традиция район „Възраждане“ отбелязва своя празник и включва към празничната програма и този спортен празник с цел популяризиране на физическата активност като здравословен начин на живот, спорта като модел за толерантност, уважение и преодоляване на агресията. Проектът „Възраждане спортува 2018. Спортът срещу агресията“ надгражда и обединява проектите, които район „Възраждане“ реализира през 2016 и 2017 г.

В рамките на проекта „Възраждане спортува 2018. Спортът срещу агресията“ учениците от 4, 5 и 6 клас на всички училища от район „Възраждане“ ще се запознаят с различни видове спорт и правилата им, забавни спортни игри (теглене на въже, скачане на въже и др.) – теоретично представяне и демонстрации от преподаватели по физическо възпитание и спорт, спортисти, студенти от НСА „Васил Левски“ и ветерани на спорта, за да мотивират учениците да спортуват, да участват в извънкласни спортни дейности и клубове.

Чрез проекта ще се популяризира спортът като здравословен начин на живот, възможности за социализация и интеграция чрез спорт на децата от социално уязвими групи, деца в риск и деца от ромската етническа общност, ще се популяризират дейности от инициативата „София – европейска столица на спорта 2018“.
В училищата на Района ще се проведат демонстрации за представяне на различни видове спорт: баскетбол, волейбол, футбол, тенис на маса, петанк, народна топка и спортни игри (теглене на въже, скачане на въже и др.). Ще се създадат нови спортни отбори в училищата по представените спортове.


Ще се проведат 2 срещи-дискусии „Спортът за толерантност“, на които ще бъдат обсъдени: поведението на спортните терени от състезателите, поведението на феновете, символите на омраза и ксенофобия, начини за овладяванена агресията. За лектори на срещите ще бъдат поканени представители на организациите, подписали през 2016 г. Меморандум „Спортът за толерантност“ – СО, ММС, НСА „Васил Левски“, фондация „Етнопалитра“ и Конфедерация по кикбокс и муай тай и други организации, които в последствие са се присъединили към Меморандума.


В многофункционален спортен комплекс „Спортна София“ ще се проведе спортен празник „Възраждане спортува 2018. Спортът срещу агресията” на 17 май 2017 г. – Ден на българския спорт и Международния ден на предизвикателството.

Ще се проведе информационна кампания във всички училища от Района за: ученици, преподаватели и родители, Клуб на инвалида, Дневен център за хора с ментални увреждания „Св. Марина“, клубове и социални институции в район „Възраждане“, НПО и медии. Ще се изработят и разпространят информационни материали за проекта и различните видове спорт, инициативата „София – столица на спорта 2018“ и многофункционалния спортен комплекс „Спортна София „Зона Б-5“ като място за спорт и отдих на столичани и гостите на София. Проектът ще бъде представен и чрез публикации в комуникационните канали на район „Възраждане“ – сайт и Фейсбук страница, интернет страниците на училищата от Района, информация в средствата за масова информация.

В екипа на проекта са включени: експерти от СО-район „Възраждане”, педагогическите съветници в училищата, учители по физическа култура и спорт, обществени възпитатели, изявени спортисти и ветерани на спорта, партньори и доброволци. Район „Възраждане“, партньорите – училищата от Района и екипа на проекта имат необходимите технически средства и капацитет за осъществяването на проекта.

cof

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за партньори, съмишленици, спонсори и дарители в случай,че има интерес…. https://www.narodnatopka.com/reklama-dbfb/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг , на батут и навсякъде в природата. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Всяка закупена топка подпомага нашата дейност на национално ниво !
ТОПКИТЕ за ЗАЛА “DBFB GOTCHA BALL” СА С РАЗМЕР 7 ИНЧА ПО ДИЗАЙН НА ФЕДЕРАЦИЯ НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ С АВТОР ЕВА ПАВЛОВА И СА ОФИЦИАЛНО ОДОБРЕНИ ОТ WORLD DODGEBALL ASSOCIATION .
Топката е от текстил и е лека, а при удар е безболезнена.
https://www.narodnatopka.com/shop/dbfb-gotcha-ball-1/

Няма отговори за "Турнир по народна топка "Възраждане спортува 2018. Спортът срещу агресията“"


    Искаш да кажеш нещо??

    HTML е позволен