Отчет на ФНТБ за 2022 г . Програма за развитие на ФНТБ за период 2023-2027 приета за заседание на УС на ФНТБ на 18.01.2023г.

Програма и цели за развитие на спорта Доджбол в България  на национално и международно ниво за период от 4 години – 23/27

1.”Народна топка България” е национален управителен орган на организираното занимание с този спорт в нашата страна. Сдружението прерасна във Федерация „Народна Топка България“, която  ще работи в обществена полза за развитието на този спорт в цялата страна. На този етап не се финансира от държавата. Разчита на ясни идеи, чисти намерения, прости правила, на собствен персонал и на помощта на доброволци. Стратегическата посока е постигане на измерима полза за всеки честен човек чрез занимания с народна топка.

2. „Народна топка България”    се стреми да създаде регулирана среда за конкуренцията в този спорт и работи за разширяване на базата и усъвършенстване чрез включване на отбори, съставени без възрастови ограничения. В сектора на високите постижения ще се формират женски, мъжки и смесени отбори, ще има състезания за националната купа и турнири и шампионати сред учениците и студентите. Обединяващо звено в целия цикъл е гарантиране на развитие на всеки чрез поддържане на подходящи правила, основаващи се на честността и равноправието.

3.„Народна топка България” е координатор на разпространението на правилата и принципите на този нов стар спорт, на популяризирането на знанията и добрите практики, придобити от други организации, с които е установено сътрудничество.

4.След необходимата регистрация по българските закони се присъединихме официално към членство в Европейската федерация и в Световната асоциация по народна топка, което ни задължава да развиваме детско-юношеския спорт, да организираме държавни първенства за хора от всички възрасти, турнири, състезания без значение на тяхния пол.възраст, социално положение на четири вида настилки – зала, плаж, сняг, батут и навсякъде в природата .

5.„Народна топка България” разчита на спонсори за утвърждаване на този спорт като част от физическата култура на българите.

6. „Народна топка България” е отговорна за определянето на добри играчи и организирането им в национални отбори с цел участие в международни състезания.

7. Организирането на турнири, състезания, купи във всеки един град на България – ДП , ученически, университетски , 18+

8. Развитие на Ученическия спорт в училищна среда чрез чести посечения в часовете по физическо възпитание във всяко едно училище на територията на страна 1-7 клас, 7-12 клас , Университети.

9. Организирането на ученически държавни първенства по Доджбол / народна топка във всяка една възраст.

10.  Организирането на тренировъчен процес на всеки един клуб по Доджбол член на ФНТБ на територията на страната в възрастова граница 5-7г, 8-10г, 11-13, 13-15, 15-18г. , 18+

11. Клубни държавни първенства, турнири и купи на ФНТБ .

12. Обучение и създаване на кадри – треньори, инструктури, съдии.

13. Тъй като спорта Доджбол е специалност за висше образование в НСА „Васил Левски“ и Магистратура СВП имаме необходимост от студенти , които да бъдат обучение за периода на образованието като специалисти, които в бъдеще да подмомагат нашата дейност на национално ниво за развитие на спорта Доджбол .

14. Организирането на курсове и обучителни семинари на учители по ФВС , които да подмомагат развитието на спорта в училищна среда.

15. Въвеждането на спорта Доджбол в учебната програма в детски градини, ОУ, СУ, Университети и във всички извънкласни занимания.

16. Организирането и провеждането на Държавно университетско първенство по Доджбол на плаж и в зала за купата на България и АУС Академик , всяка година за периода 23-27 г , както и целогодишно държавно университетско първенство .

17. Девет клубни турнира за купите на лицензираните Доджбол клубове в страната.

18. Създаването на национален отбор по Доджбол на България – мъже, жени, смесен състав във всичи възрасти и участието на ЕП и СП от календара на EDF и WDA .

19. Спонсори, дарители, партньори, съмишленици, студенти, кадри за развитието на ФНТБ в България.

Отчет на ФНТБ за 2022 г . 

Document-21 (1)

ТОПКИ ЗА ДОДЖБОЛ НА АДРЕС  WWW.GOTCHA.BG

  Вашето име (задължително)

  Вашият Email (задължително)

  Относно

  Вашето съобщение

  Още за нас на следните адреси :

  www.gotcha.bg 
  www.narodnatopka.com
  www.mediaplus.bg

  Всяка закупена топка за народна топка подпомага нашата дейност на национално ниво !
  ТОПКИТЕ за ЗАЛА “DBFB GOTCHA® BALL” СА С РАЗМЕР 7 ИНЧА ПО ДИЗАЙН НА ФЕДЕРАЦИЯ НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ С АВТОР ЕВА ПАВЛОВА И СА ОФИЦИАЛНО ОДОБРЕНИ и сертифицирани ОТ WORLD DODGEBALL ASSOCIATION за развитието на този спорт в България.
  Топката е от текстил и е лека, а при удар е безболезнена.
  Директен линк към топките:
  Телефон: 0885948496
  Kim Reiki

   

   

  Няма отговори за "Отчет на ФНТБ за 2022 г . Програма за развитие на ФНТБ за период 2023-2027 приета за заседание на УС на ФНТБ на 18.01.2023г."


   Искаш да кажеш нещо??

   HTML е позволен