Мнение за спорта Доджбол на г-н Стефан Кичуков, който е директор на ОУ“Петър Берон“-гр. Пловдив

Ползите от спорта Доджбол за учениците от първи до седми клас!
Мнение за спорта Доджбол на г-н Стефан Кичуков, който е директор на ОУ“Петър Берон“-гр. Пловдив.
🤍💚❤️🇧🇬
Спортът Доджбол превзема училищата в България и се утвърждава като един от най-бързо развиващите се спортове в страната. Не само че предлага вълнуващо и активно преживяване за децата, но също така внася значителни ползи за тяхното физическо и социално развитие. Особено важно е включването на Доджбола в образователната програма на учениците от първи до седми клас, което им помага активно да се възстановят от последиците от обездвижването по време на КОВИД пандемията.
Активност и здраве
Доджболът е идеален за училищната среда, предоставяйки възможност на децата активно да се занимават със спорт, който изисква минимално оборудване и предлага гъвкавост за игра както в зала, така и на открито или на пясък. Този спорт насърчава уменията за бърза реакция, координация, стратегическо мислене и екипна работа. Играта по Доджбол помага на учениците да изграждат по-добра физическа форма и да подобряват своите моторни умения в забавна и стимулираща среда.
Социализация и отборен дух
Доджболът също така играе ключова роля в социалното развитие на децата. Чрез участие в игри и турнири, учениците учат как да работят заедно като отбор, да споделят победи и загуби и да изграждат уважение към съотборници и противници. Регионалните и национални турнири предоставят платформа за децата не само да се състезават, но и да създават нови приятелства, разширявайки своите социални контакти извън училищните стени.
Образователни и кариерни възможности
С нарастването на популярността на Доджбола в България, са създадени нови образователни и кариерни възможности. Националната спортна академия (НСА) в София вече предлага специалност по Доджбол, като подготвя студенти за треньорски и управленски позиции в училища, спортни клубове и университети. Това открива нови хоризонти за младите хора в страната, които искат да развият кариерата си в спортния сектор.
Отдалечаване от екраните
В днешно време, когато технологиите заемат все по-голяма част от ежедневието на децата, Доджболът предлага здравословна алтернатива за активност, помагаща им да се откъснат от екраните на мобилните устройства. Спортът дава възможност на учениците да изразходват излишната енергия и да намалят стреса, като по този начин подобряват както своето физическо, така и психическо здраве.
Заключение
Доджболът се превръща в не само забавна, но и полезна добавка към училищната програма, предлагайки децата възможност за развитие в множество аспекти. Този спорт обещава да продължи своята популярност и да обогатява училищния живот на учениците в България, като предоставя вълнуващи възможности за всички участници.
Автор :
Стефан Кичуков – директор ОУ“Петър Берон“ – гр. Пловдив
ЗАТОВА !!!
Кандидатствайте в Национална спортна академия „Васил Левски“ специалност “ Треньор по Доджбол/ Народна топка“ с образователна квалификационна степен Бакалавър или Магистратура Спорт за високи постижения ! Станете част от екипа на Федерация Народна топка България, за да градим заедно бъдещето на този достъпен, масов, атрактивен, високоскоростен, ацикличен, безконтактен , без възрастови, расови и полови ограничения, национален, световен спорт ДОДЖБОЛ ! 🙂
В случай, че имате интерес да се занимавате с нещо, което е в полза на обществото и сте готови да оставите следа в сърцата на малки и големи , свържете се с мен на тел. номер : +359885948496
Или на имейл:
magicmanstudio@abv.bg
Ако му се учи на един млад човек , Национална спортна академия предлага много възможности. Може да излезете като висшист Треньор по Доджбол и втора специалност Спортен мениджър или Преподавател по ФВС. Ако желаете в допълнение може да се подготвите за живота след НСА като изкарате курсове за Масажист , за Учител по ски , Спасител и др. 🙂 Всичко зависи от вас !

Федерация „Народна топка – България” е уникален многопосочен проект. Той включва масов и професионален спорт, здравословно хранене, медийни проекции на идеята. Ще се създадат още клубове в цялата страна, които ще издигнат народната топка на национално и международно ниво. Затова предлагаме сътрудничество по пътя към реализация на идеята, която ще ни изведе до Олимп. Има много възможности за популяризиране на марки, продукти и дейности. Имаме нужда от партньор , с който да осъществим бъдещите си планове в дългосрочен аспект на национално и регионално ниво или от партньори , които биха ни помагали за отделни събития или турнири.

Всяка закупена топка за Доджбол / народна топка подпомага нашата дейност на национално ниво !
ТОПКИТЕ за ЗАЛА “DBFB GOTCHA® BALL” СА С РАЗМЕР 7 ИНЧА ПО ДИЗАЙН НА ФЕДЕРАЦИЯ НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ С АВТОР ЕВА ПАВЛОВА И СА ОФИЦИАЛНО ОДОБРЕНИ и сертифицирани ОТ WORLD DODGEBALL ASSOCIATION за развитието на този спорт в България.
Топката е от текстил и е лека, а при удар е безболезнена.
ТОПКИ ЗА ДОДЖБОЛ НА АДРЕС  WWW.GOTCHA.BG

  Вашето име (задължително)

  Вашият Email (задължително)

  Относно

  Вашето съобщение

  Директен линк към топките:
  Телефон: 0885948496
  Kim Reiki

  Няма отговори за "Мнение за спорта Доджбол на г-н Стефан Кичуков, който е директор на ОУ"Петър Берон"-гр. Пловдив"


   Искаш да кажеш нещо??

   HTML е позволен